ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ” 30/31 ΜΑΪΟΥ 2011 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 30 & 31 ΜΑΙΟΥ 2011

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΙΟΥ

  • 9.00πμ – 11.00πμ

Παρουσίαση  ΚΑΛΗΜΕΡΑ BREAKFAST

Προετοιμασία Ελληνικού Πρωινού από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από μέλη της ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (CHEF’S CLUB OF GREECE) και τη γαστρονόμο και συγγραφέα ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ.

 

  • 11:00π.μ. – 12:00

Μαθήματα Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου για αρχάριους

Τα μυστικά των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και τον γευσιγνώστη – χημικό Βασίλη Καμβύση.

  • 12.00 – 14.00μμ

Η ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ μαγειρεύει γευστικές συνταγές με παραδοσιακά προϊόντα της Ελληνικής γης.

 

  • 15.00μμ – 18.00μμ

Η ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ

Δημιουργία μιας Υδρογείου με καλλιτεχνικά σκαλισμένα λουλούδια από λαχανικά και φρούτα, δημιουργίες των νέων σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την τεχνική των εκπαιδευόμενων σεφ.

 

ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΙΟΥ

  • 12.00 – 16.00μμ

Παρασκευή μιας τεράστιας Ελληνικής σαλάτας 500 κιλών, από 100 σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, η οποία στη συνέχεια θα διανεμηθεί στους επισκέπτες της εκδήλωσης και στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

 

  • 18.00μμ – 19.00μμ

1.Ανακοίνωση σύστασης Παραρτήματος CHEFS CLUB OF GREECE στην Αμερική με στόχο την προώθηση του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού.

 

2. Επίσημη ανακήρυξη των πρώτων μελών του Παραρτήματος της Αμερικής ως Φίλων της Λέσχης.

 

3. Ανακήρυξη της ΜΑΡΙΑΣ ΛΟΗ ως Παγκόσμιας Πρέσβειρας Γαστρονομίας από το CHEFS CLUB OF GREECE.

 

4. Βράβευση της καθηγήτριας Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής κας ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ για τη συνεπή μακρόχρονη προσφορά της στην προώθηση της ελληνικής διατροφής και των παραδοσιακών μας προϊόντων και ανακήρυξη της γαστρονόμου και συγγραφέως κας ΜΑΡΙΑΣ ΛΟΗ ως Παγκόσμιας Πρέσβειρας της Ελληνικής Γαστρονομίας.