ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ CEBP – 20 / 05 / 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ CEBP

20/5/2015 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

 Με έντονο συνδικαλιστικό ενδιαφέρον συνήλθε στις Βρυξέλλες η Eτήσια Γενική Συνέλευση της CEBP ( ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ) .

Την Ο.Ε.Ζ.Ε. εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Παπαδόπουλος Μάριος.

Κατά την διάρκεια των εργασιών αναλύθηκαν θέματα της σύγχρονης επικαιρότητας που αφορούν τον κλάδο , έγινε παρουσίαση των δράσεων της Σουηδικής αντίστοιχης Ομοσπονδίας σχετικά με την προβολή του κλάδου  και την αναβάθμιση των σπουδών της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιητικής τέχνης καθώς και ανταλλαγή εμπειριών από την εφαρμογή των νέων κανονισμών υγείας στις χώρες της Ε.Ε..

Τέλος μεγάλης σημασίας ήταν η παρουσία της κας Νικολακοπούλου Αλεξάνδρας που έχει την θέση της Επικεφαλούς στον Τομέα της πληροφόρησης για την Διατροφή και την Σύνθεση των Τροφίμων, της D.G.SANCO της Γ.Δ.Υγείας της Ε.Ε.

Στα πλαίσια της παρουσίασης του νέου προγράμματος REFIT , για την αναβάθμιση του Γενικής Νομοθεσίας για τα Τρόφιμα , δόθηκε η ευκαιρία για ενδελεχή συζήτηση πάνω στο τρόπο που βλέπει η Επιτροπή για την Ασφάλεια και την Υγιεινή των τροφίμων τις Μ.Μ.Ε και της ιδιαίτερης διαχείρισης που πρέπει να έχουν σε σχέση με τα βιομηχανικά προιόντα.

Τέλος δόθηκε η υπόσχεση για συνέχεια της συζήτησης και επί ελληνικού εδάφους.