ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

Θέμα: «Κρούσματα αντιποίησης αρχής και εξαπάτηση επιχειρήσεων τροφίμων»

 

Εσχάτως παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων αντιποίησης αρχής και εξαπάτηση επιχειρήσεων τροφίμων από άγνωστα στον ΕΦΕΤ άτομα, τα οποία επικαλούμενα εργασιακή σχέση με τον φορέα προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από εκπροσώπους επιχειρήσεων είτε για να αποφύγουν αυτοί διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις που δήθεν αφορούν τις επιχειρήσεις τους, είτε ζητώντας χρήματα ως δήθεν περιφερειακοί επιθεωρητές του ΕΦΕΤ για να εφοδιάσουν τις επιχειρήσεις με μπλοκ παραπόνων καταναλωτή και οδηγό ορθής πρακτικής των επιχειρήσεων τους.

Επειδή παρατηρείται ευρεία διασπορά των κρουσμάτων που μας αναφέρθηκαν ανά την επικράτεια, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται μάλλον για οργανωμένη μορφή εγκλήματος.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα τα μέλη σας ότι οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ κατά τη διενέργεια οποιουδήποτε ελέγχου φέρουν πάντοτε τη υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή έλεγχου και ασχολούνται αποκλειστικά με τα προβλεπόμενα από το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο και με καμία άλλη δραστηριότητα έξω απ’ αυτό.

Σε κάθε άλλη περίπτωση να προσφεύγουν πάραυτα στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και να καταγγέλλουν το περιστατικό ζητώντας την άμεση συνδρομή της αστυνομίας.

Ο ΕΦΕΤ έχει ήδη πάρει πρωτοβουλίες τόσο προς την κατεύθυνση ενημέρωσης του κοινού όσο και των αρμοδίων διωκτικών Αρχών της πολιτείας.

 

                                                Ο  Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ.

                                                                         

 

                                                                                                      Ιωάννης Τσιάλτας