ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
HELLENIC PASTRY CHEFS CLUB
Αρ. Πρ.: 15
Ημ/νία : 09/05/2011
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΖΑΧ/ΣΤΗΣ
Πάστα ζάχαρης, καραμέλας και σοκολάτας στην διάρκεια της ΑΡΤΟΖΑ 2013 που προκυρήσεται από την ΟΕΖΕ και την ΛΕΣΧΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ. Ο διαγωνισμός θα είναι ζωντανός και θα διαρκέσει 2 ημέρες.
Θέμα
1ον Καλλιτεχνική παρουσίαση Ζαχαρόπαστας
2ον Καραμέλας
3ον Σοκολάτας
Κανονισμός Διαγωνισμού
1ον Ο διαγωνισμός είναι ομαδικός 3 ατόμων (γκρουπ)
2ον Θα διαγωνιστούν 5 γκρουπ σε κάθε ενότητα
3ον Θα προκυρηχθούν βραβεία χρηματικά και για τον 1ον και 2ον και τον 3ον κάθε ενότητας
4ον Η πρώτη ομάδα από κάθε ενότητα θα εκπροσωπεί την ΟΕΖΕ και την Λέσχη σε διαγωνισμούς στην Ευρώπη
5ον Οι επόμενοι 2η και 3η ομάδα θα είναι αναπληρωματικοί
6ον Οι διαγωνιζόμενοι και ειδικά αυτοί που θα πάρουν το 1ο βραβείο θα είναι και πρέπει να γίνουν μέλη μόνον της Λέσχης(δεν θα ανήκουν σε καμία άλλη Λέσχη γιατί θα εκπροσωπούν την ΟΕΖΕ και την Λέσχη Αρχ/στών σε διαγωνισμούς στην Ευρώπη)
7ον Για το αδιάβλητο του διαγωνισμού προτείνουμε:
Η Κριτική Επιτροπή να είναι 3μελής. Προτείνουμε να αποτελείται από έναν καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών για την Αισθητική πλευρά και έναν συνάδελφο Έλληνα αποδεκτό από την ΟΕΖΕ και την Λέσχη εκτός Λέσχης και ΟΕΖΕ συνταξιούχο.
8ον Η Επιτροπή διαγωνισμού θα αποτελείται από 3 μέλη της ΟΕΖΕ και 3 μέλη της Λέσχης και θα έχει την ευθύνη της διοργάνωσης του διαγωνισμού.
Ειδικά θέματα Διαγωνισμού:
α) Τα θέματα προτείνουμε να είναι προσδιορισμένα όσον αφορά την Καλλιτεχνική Ζαχαροπλαστική.
β) Να μην χρησιμοποιηθεί φελιζόλ παρά βρώσιμο προϊόν (παντεσπάνι ή κέικ γεμισμένο) μπορεί να γίνει προετοιμασία εκτός χώρου του διαγωνισμού και να έρθει χωρίς να είναι διαμορφωμένο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στηρίγματα εάν χρειαστούν.
γ) Οι διαστάσεις του έργου προτείνουμε: 1x80x80 ύψος.
9ον Το θέμα της Σοκολάτας θα είναι σοκολάτα ή πλαστή σοκολάτα χωρίς να χρησιμοποιηθούν φόρμες.
10ον Το θέμα της καραμέλας θα είναι όπως της Σοκολάτας.
11ον Οι διαγωνιζόμενοι έχουν την υποχρέωση να μεταφέρουν το έργο από τον χώρο παρασκευής στον χώρο βράβευσης.
12ον Η βράβευση θα γίνει το βράδυ της 2ης ημέρας του διαγωνισμού.
Η Διοίκηση
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ν. ΤΣΙΦΛΙΚΙΩΤΗΣ Γ. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ