Επιστολή Διαμαρτυρίας Σχετικά με την Χρήση της Μάσκας Προστασίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Ζ.Ε.)

Αθήνα, 11 Μαίου 2020

Προς Αρ. Πρωτ. : 32

Υπουργό Υγείας

κ. Βασίλη Κικίλια

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος διαμαρτύρεται για όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών αλλά και για τους Επιχειρηματίες οι οποίοι παρευρίσκονται στο κατάστημά τους 16 ή ακόμα και 17 ώρες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον πελάτη.

Εκφράζουμε με αγανάκτηση τη δυσαρέσκειά μας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας που ορίζει ο νόμος κατά τη διάρκεια της εργασίας μας.

Αναγνωρίζουμε όλοι ότι διανύουμε μια περίοδο κρίσης κατά την οποία βάλλεται η δημόσια υγεία. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έμειναν ανοιχτές, για την παροχή αγαθών πρώτης ανάγκης, δώσαμε καθημερινά τον δικό μας αγώνα, παραμείναμε στα πόστα μας, ασκήσαμε το λειτούργημά μας σε μία κρίσιμη και πρωτόγνωρη για όλους περίοδο. Στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας διαφυλάσσοντας τόσο την υγεία τους όσο και τη δική μας και ταυτόχρονα να παρέχουμε άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση.

Στη δουλειά μας είναι πολύ σημαντική η καλή επικοινωνία με τους πελάτες και η κατανόηση των αναγκών τους.

Η μάσκα εμποδίζει την εξυπηρέτηση των πελατών καθώς δυσχεραίνεται η επικοινωνία μαζί τους. Η χρήση της, καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μας δημιουργεί προβλήματα όπως δυσφορία στην αναπνοή, εφίδρωση προσώπου και διάφορα άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία μας.

Ζητάμε να αναθεωρήσετε την απόφαση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, κατά τη διάρκεια της εργασίας μας, σε ισχυρή σύσταση.

 Με εκτίμηση,