ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ν. ΞΑΝΘΗΣ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΛΑΓΑΡΗ

Χαιρετίζοντας την επιλογή του Νομού μας. ως τόπου πραγματοποίησης του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου μας σας εκφράζω την βεβαιότητα μου ότι το Συνέδριο αυτό θα διεξαχθεί με επιτυχία, θα αναδείξει όλα τα ζητήματα που σας απασχολούν, θα προωθήσει λύσεις και θα λειτουργήσει συνολικά προς όφελος του Κλάδου.
Η Ξάνθη εκτός του ότι διαImage7θέτει μια μακρά και έντονη παράδοση στην παραγωγή γλυκών. Είναι ένας τόπος ιστορικός. Ένας τόπος που η ελληνικότητα του χάνεται μέσα στα βάθη της ιστορίας. στα χρόνια της μυθολογίας και του Ηρακλή που θεμελίωσε τα Αρχαία Άβδηρα, που πστεύω ότι θα τα επισκεφθείτε. συνεχίζεται στα κλασικά χρόνια του Δημόκριτου. του Λεύκιππου, στα Βυζαντινά του Πολύστυλου και μεταγενέστερα ως σήμερα. Η ανά τους αιώνες προσφορά της στο ελληνικό και παγκόσμιο πνεύμα είναι μεγάλη.
Είναι όμως. ταυτόχρονα ένας τόπος με εξαιρετικά οικοσυστήματα, με σπάνια φύση, με έναν συνδυασμό βουνού και θάλασσας και με καλές υποδομές, ενώ η φιλόξενα των κατοίκων της θα σας ικανοποιήσει όλους, ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Η Παλια της πόλη. που δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη μιας γαλήνιας επστροφής στα χρόνια της ηρεμίας και της παραδοσιακής ζωής. είναι ένα σημείο που αξίζει κανείς να επισκεφθεί μαζί με τα Στενά του Νέστου, την περιοχή της Σταυρού πόλης, την περιοχή της Λίμνης Βστωνϊ5ας. τα Μοναστήρι μας. το Δέλτα του Νέστου, τα χωριά (πομακοχώρι) της ορεινής περιοχής. Καλώς να ορίσετε όλοι οι σύνεδροι και να έχετε καλή διαμονή στην όμορφη πόλη μας.