ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ.Σ. ΤΗΣ CEBP 16-17/10/2012 ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ CEBP

 16-17/10/2012 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

 Με έντονο συνδικαλιστικό ενδιαφέρον συνήλθε στις Βρυξέλλες η ετήσια γενική συνέλευση της CEBP ( ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ) . Την Ο.Ε.Ζ.Ε. εκπροσώπησε ο β’ Αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Ζ.Ε. Παπαδόπουλος Μάριος .

  Στην καθιερωμένη πλέον δεξίωση  του σώματος  της γενικής συνέλευσης  στο Ευρωκοινοβούλιο στην οποία παρευρέθη και η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής κ.SOMMER καθώς και άλλοι ευρωβουλευτές επισημάνθηκε η σπουδαιότητα των Μ.Μ.Ε. Για τις οικονομίες των χωρών αλλά και για την Ε.Ε.

Ιδιαίτερα για τον κλάδο του επισιτισμού επισημάνθηκε  ότι αν και κερδήθηκε η μάχη της επισήμανσης στις μικρές επιχειρήσεις ωστόσο ο κίνδυνος επαναφοράς του αιτήματος από την βιομηχανία παραμένει.

Αλάτι και ζάχαρη παραμένουν μέσα στα προιόντα που οι καταναλωτικές οργανώσεις με τις αντιδράσεις τους προτρέπουν την Ε.Ε. να τα φορολογήσει ως προς την κατανάλωση κι έτσι να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την δραστηριότητα των ομοειδών επιχειρήσεων (FAT TAX). 

 Είναι πολύ σημαντική η κατανόηση από τους Ευρωβουλευτές όλων των κρατών της διαφοροποίησης των Μ.Μ.Ε. με την βιομηχανία. Επίσης πρέπει να γίνει κατανοητή η δυναμική αυτών των επιχειρήσεων και ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα δια μέσου της λειτουργίας τους.

Στα πλαίσια της Γ.Σ. της C.E.B.P. έγινε συζήτηση για την ευρύτερη οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, και για τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Ομοσπονδίες στο κράτος τους προκειμένου να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις μέλη τους.

 Η αύξηση των α΄υλών (ζάχαρη ,αλεύρι) καθώς και των ενεργειακών πηγών (ηλεκτρισμός) ήταν κατά κοινή παραδοχή  από τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε όλες τις χώρες. Επίσης έγινε κοινά αποδεκτό ότι η κρίση έχει επηρεάσει πλέον όλες τις χώρες ακόμα κι αυτές που μέχρι σήμερα είχαν περάσει αλώβητες από την οικονομική κρίση.

Σε επιμέρους συζητήσεις δόθηκε η ευκαιρία στους αντιπροσώπους να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις αλλά και να ανταλλάξουν πληροφορίες για θέματα πολιτικής πάνω σε ζητήματα του κλάδου. 

                        

 ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ             ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  

 

 

 

 ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ