ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΣΑΛΙΑΡΙΟΥ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σωματείο ζαχαροπλαστών Νομού Κοζάνης “ο Ηρακλής”

Σαλιάρια….με ονοματεπώνυμο

Στην ανάδειξη και κατοχύρωση με ονομασία προέλευσης του παραδοσιακού σαλιαριού προχωρά το Επιμελητήριο Κοζάνης σε συνεργασία με το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Ν. Κοζάνης «Ο Ηρακλής». Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από έξι μήνες και έχει ως στόχο τη διάδοση και ανάδειξη του γλυκού οργανωμένα και με ταυτότητα.

«Είμαστε στην τελική ευθεία που έχει να κάνει με τη συσκευασία του γλυκού και τα υλικά με τα οποία γίνεται. Ως Επιμελητήριο έχουμε αναλάβει την πιστοποίηση του σαλιαριού, ώστε η Κοζάνη να αποκτήσει το δικό της γλυκό που θα κάνει γνωστούς τους συναδέλφους ζαχαροπλάστες, αλλά και τον τόπο» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης.

Το επόμενο διάστημα ξεκινάει η προβολή της δράσης με φεστιβάλ γευσιγνωσίας, προβολή μέσω διαφημιστικών εντύπων και εκδηλώσεις, ενώ οι ζαχαροπλάστες θα αναλάβουν να κάνουν την προσπάθεια αυτή γνωστή στους συναδέλφους τους.

«Θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στο συγκεκριμένο γλυκό, να το προωθήσουμε και να το κατοχυρώσουμε ως τοπικό παραδοσιακό γλυκό, αλλά και να αυξήσουμε την παραγωγή του» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ζαχαροπλαστών Γιώργος Σιδηρόπουλος.

Οι ζαχαροπλάστες συζήτησαν το θέμα κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας τους το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Μάλιστα, σκέφτονται να προχωρήσουν στη σύσταση σωματείου που θα καλύπτει ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία. «Έχουμε την παρότρυνση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα δυνατό σωματείο σε περιφερειακό επίπεδο» επισήμανε το μέλος του σωματείου ζαχαροπλαστών Κώστας Τζημόκας.

Σωκράτης Μουτίδης – www.kozani.tv

video 

http://youtu.be/HWWViURWVoo