20ό Πανελλήνιο Συνέδριο ΟΕΖΕ (2)

Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ παραμείνουν ενωμένοι στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα μας ήταν το κεντρικό μήνυμα του φετινού 20ού Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΟΕΖΕ. Ιστορικά και νεότερα μέλη, πρόεδροι και εκπρόσωποι από τα 26 Σωματεία της χώρας έδωσαν δυναμικό «παρών» στο Συνέδριο, που για φέτος η Οργανωτική Επιτροπή και το Σωματείο Ευβοίας αποφάσισαν να υλοποιήσουν στη φημισμένη από την αρχαιότητα λουτρόπολη της Αιδηψού, στη βόρεια Εύβοια. Για τρεις μέρες οι επαγγελματίες ζαχαροπλάστες από όλη την Ελλάδα αλλά και εκπρόσωποι του Σωματείου της Κύπρου παραβρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΕΤΑ στο Κέντρο Υδρο8εραπείας/Φυσικο8εραπείας Αιδηψού, όπου ασχολήθηκαν με όλα τα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες επαγγελματίες του κλάδου.
Την ευθύνη για τη φετινή διοργάνωση είχε το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Ευβοίας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Μαυρομμάτη, που έκαναν τα πάντα για την άριστη διεξαγωγή του Συνεδρίου και την ακριβή τήρηση του προγράμματος. Στη διοργάνωση συνέβαλε, επίσης, με τις γνώσεις αλλά και με πολλές «δροσερές» υπάρξεις διαφημιστική εταιρεία από τη Χαλκίδα, βοηθώντας με τον καλύτερο τρόπο στην ομαλή αποπεράτωση του Συνεδρίου. Η ετήσια συνάντηση των Ελλήνων ζαχαροπλαστών έδωσε την ευκαιρία σε όλους όσοι κατέφθασαν στην Αιδηψό να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο χώρο της ζαχαροπλαστικής σε ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, για τις τάσεις, τα προβλήματα του κλάδου αλλά και για τα καινούργια δεδομένα της αγοράς. Όλοι ήταν εκεί για να μιλήσουν για τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής, να εντοπίσουν τα βασικά χαρακτηριστικά της, να τα αναλύσουν και να επιλέξουν τη στρατηγική εκείνη που θα βοηθήσει τους επαγγελματίες ζαχαροπλάστες να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της αλλά και να συζητήσουν για άλλα καίρια ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό.
Οι εργασίες του ΣυνεδρίουΑπό το πρωί της Παρασκευής άρχισαν να καταφθάνουν οι συμμετέχοντες και οι συνοδοί τους στη γραφική Αιδηψό για να παρακολουθήσουν το Συνέδριο, που, με ιστορία 20 χρόνων, έχει πλέον εδραιωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων επαγγελματιών ζαχαροπλαστών. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου του ΕΤΑ η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΖΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μιχάλη Κότσικα. Τα βασικά θέματα της συζήτησης ήταν φυσικά η κρίση και το ασφαλιστικό, όπου ό\ο\ συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις κα\ κατέθεσαν τις απόψεις τους.
Το Σάββατο, και από νωρίς το πρωί, Πρόεδροι και αντιπρόσωποι των Σωματείων, πολλοί επαγγελματίες από όλη τη χώρα αλλά και προμηθευτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στους χώρους του ΕΤΑ, όπου στην είσοδο του κτιρίου γίνονταν οι εγγραφές και όλοι οι συμμετέχοντες λάμβαναν πλούσιο ενημερωτικό υλικό. Συνδικαλιστές ζαχαροπλάστες από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και από τα Γιάννενα μέχρι την Κύπρο γέμισαν το Κέντρο Υδρο-Θεραπείας/Φυσικοθεραπείας των Λουτρών Αιδηψού, απολύτως έτοιμοι να ξεκινήσουν την ετήσια συνάντηση τους.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται:

1. Το προεδρείο (από αριστερά): οι κ.κ. Κ. Μαντέσκας, I. Μαυρομμάτης, Μ. Κότσικας και Ε. Χαχάμης. 2. Από αριστερά: ο δημ. Αιδηψού κ. Π. Ματάκιας, η σύζυγος του, ο διοικ. της Αστυνομίας κ. I. Δρι’βας, ο λιμενάρχης κ. Ν. Πετράκης, ο Αντ/ρχης Ευβοίας κ. Γ. Αλεξίου και ο κ. Η. Θαλάσσης, πρ. των Επαγγ/χνών Ευβοίας. 3. 0 κ. Μ. Κότσικας. 4. 0 κ. Μ. Φιλιππίδης της ΙΟΝ ΑΕ. 5.0 κ. Θ. Καλύβας της ΚΡΕΝΤΙΝ ΕΛΛΑΣ. 6. Από αριστερά οι κ.κ. Α. Παύλου πρ. Πρ. Αθήνας, Δ. και Σ. Αντωνόπουλος. 7. Η κ. Μ. Μαϊδανού. 8.0 κ. I. Εμμανουηλίδης της ALL BOX. 9. 0 κ. Κ. Καραχάλιος της ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ. 10. Οι κ.κ. Κ., Γ. και Θ. Λαούδης. 11.0 κ. Κ. Νικολάτος. 12. 0 κ. Α. Λυκούρας της Δ. ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΑΒΕΤΕ.