20ό Πανελλήνιο Συνέδριο ΟΕΖΕ (3)

Ο πρόεδρος της ΟΕΖΕ κ. Μιχάλης Κότσικας καλωσόρισε τους συναδέλφους του και στη συνέχεια ο πρόεδρος του Σωματείου Ευβοίας κ. Ιωάννης Μαυρομμάτης κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 20ού Συνεδρίου, καλωσορίζοντας και αυτός με τη σειρά του όλους τους επαγγελματίες ζαχαροπλάστες στη διοργάνωση. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του νησιού. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος της Αιδηψού κ. Π. Ματάκιας, ο δ οικητής της Αστυνομίας Αιδηψού κ. I. Δρίβας, ο λιμενάρχης της πόλης κ. Ν. Πετράκης, ο αντινο-μάρχης Ευβοίας κ. Γ. Αλεξίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ευβοίας κ. Η. θαλάσσης. Το Συνέδριο ξεκίνησε και διακεκριμένοι ομιλητές έκαναν τις τοποθετήσεις τους, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. Ειδικότερα, τα δέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν στη σωστή κοστολόγηση των εμπορευμάτων, στη μηχανογραφική κοστολόγηση παραγωγής και στο σύστημα ελέγχων όσον αφορά στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής. Επίσης οι ομιλητές αναφέρθηκαν στους τρόπους με τους οποίους οι επαγγελματίες ζαχαροπλάστες θα ξεπεράσουν την περίοδο της οικονομικής κρίσης, πάντα λαμβάνοντας όλα τα σωστά μέτρα αλλά και ακολουθώντας τις ορθές τακτικές στο επίκαιρο αυτό ζήτημα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι στο τέλος της διοργάνωσης όλοι συμφώνησαν ότι η επιλογή των ομιλητών και των θεμάτων που αναπτύχθηκαν αλλά και οι παρεμβάσεις που έγιναν πραγματικά βοήθησαν τους επαγγελματίες να καταλάβουν ακόμη καλύτερα τα θέματα που τους απασχολούσαν και να λάβουν τη σωστή πληροφόρηση γύρω από αυτά.

Το Συνέδριο έκλεισε με την ομιλία της απεσταλμένης της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη, Δρ Παρασκευής Μπουφούνου, η οποία ανέπτυξε τους κύριους άξονες της πολιτικής του Υπουργείου σχετικά με την ανάπτυξη, τα επιχειρηματικό προγράμματα και τις δράσεις του προς τους Έλληνες ζαχαροπλάστες. Στο τέλος της ομιλίας της οι παρευρισκόμενοι πραγματικά τη… βομβάρδισαν με πολλές και ουσιαστικές ερωτήσεις, καθιστώντας σαφές ότι υπάρχουν εξαιρετικής σημασίας προβλήματα (για παράδειγμα, η γραφειοκρατία) που πρέπει να ξεπεραστούν, για να Βοηθηθεί πραγματικά ο κλάδος και να καταφέρει να επιβιώσει.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται:

1. Η κ. Α. Γάτσια της KONROL. 2. Ο κ. Θ. Γεωργιάδης της ΜΕΤΡΟΝ ΑΕ με το γιο του Λεωνίδα. 3. Από αριστερά: Οι κ. Μ. Σαμουρέλα με τις κ. Κ. & Ν. Τουλουμίδη. 4. Οι κ.κ. I. Σταματάκης και Φ. Μπεκρής της ΙΟΝ ΑΕ. 5. Ο κ. Ανδρουτσόπουλος με τον κ. Τ. Αντζουλάτο της ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣ ΑΕ. 6.0 κ. Κ. Κρητικός, πρόεδρος του Σωματείου Κερκύρας. 7. Ο πρόεδρος του Σωμ. Πάτρας κ. Μ. Παπαδόπουλος (δεξιά) με μέλη του Δ.Σ. Πάτρας. 8. Ο κ. Λ. Δημητρίου, πρόεδρος του Σωματείου Λάρισας, ο κ. Χ. Γεωργίου με τον κ. Κωστόπουλο της Α.Ν. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. 9.0 πρόεδρος του Σωματείου Δράμας κ. Χ. Δημητριάδης. 10. Ο κ. Θ. Κουρλαμπάς με το γιο του Βασίλη της Θ. ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ ΕΠΕ. 11.0 κ. Π. Τιττής, μέλος του Δ.Σ. Θεσ/κης. 12.0 κ. Θ. Βαφειάδης, πρόεδρος του Σωματείου Αλεξανδρούπολης. 13. Ο κ. Κατσαρός με την κ. Βάνα Κανάκη. 14. Ο κ. Ν. Αλεξούδας της Οεσ/κης. 15. Από το Σωμ. Λαμίας οι κ.κ. Κ. Κοντογιώργης και Π. Αλμπανέζος.