ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

 

14/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιατρείο για ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες εγκαινίασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμος Β΄στη ΓΣΕΒΕΕ ως Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

Η ίδρυση του Παραρτήματος του ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη ΓΣΕΒΕΕ στόχο έχει να παρέχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλους του επαγγελματοβιοτέχνες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που βρέθηκαν εν μια νυκτί στο δρόμο βάζοντας λουκέτο όχι μόνο στις επιχειρήσεις τους αλλά και στην ίδια τους την Υγεία. Πρόκειται για 350.000 ανασφάλιστους επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, που αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, με αποτέλεσμα πάνω από 1.000.000 άνθρωποι, μαζί με τις οικογένειές τους να μην έχουν καμία πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα.

«Ο ελληνικός λαός» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος Β’ «δοκιμάζεται. Οι αντοχές του έχουν πια εξαντληθεί. Όποιοι έχουν άλλες σκέψεις στο μυαλό τους πρέπει να τις βγάλουν αμέσως. Μόνο η ψυχική αντοχή έχει παραμείνει. Ο λαός μας δοκιμάζεται και μόνο αν μείνουμε ενωμένοι και ο ένας στηρίζει τον άλλο θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, θα βρούμε διέξοδο και θα περάσουμε στην απέναντι όχθη»

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας , υπογραμμίζοντας το ρόλο των χιλιάδων εθελοντών και τη συμπαράσταση του κόσμου λέγοντας «το μήνυμα βοήθησε και συ ν΄αλλάξει η ζωή μας ξεκίνησε ως μια σταγόνα και τώρα έγινε ποτάμι συνεισφοράς με την βοήθεια του ίδιου του λαού που κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει» Μιλώντας για τις προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέσω της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ είπε, ότι «τα δέματα αγάπης άγγιξαν πλέον τις 9.000 το μήνα ενώ οι μερίδες φαγητού ξεπερνούν τις 10.000.»Η Εκκλησία χωρίς το λαό δεν θα είχε καμία δυνατότητα δράσεων. Εμείς βάζουμε το συντονισμό, τη δουλειά, τις υποδομές, την αγάπη μας»

Ο κ. Ιερώνυμος στάθηκε εκτενώς στη συνεργασία «Αποστολής», Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών λέγοντας ότι οι εθελοντές ιατροί έχουν δεχθεί 27.000 επισκέψεις τους τελευταίους 19 μήνες ενώ καθημερινά εξετάζονται πάνω από 300 ανασφάλιστοι συμπολίτες που παίρνουν το φάρμακο τους.

Κατά το χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Παραρτήματος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στη θέση, με όλους τους εθελοντές γιατρούς μας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, να μπορούμε να προσφέρουμε δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροβιοτέχνες, που δε μπορουν να κρατηθούν μεσα από την επαγγελματική τους δράση και να πληρώσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οπότε είναι ανασφάλιστοι οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. Εδώ και ενάμιση χρόνο, δίνουμε καθημερινή μάχη, για όλους εκείνους που έχασαν όχι μόνο τη φορολογική και ασφαλιστική τους ενημερότητα, αλλά και την ίδια τους την υγεια. Κάποιος έπρεπε να φροντίσει γι αυτήν. Και η απάντηση ήρθε μέσα από τους εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής τους οποίους και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς.»

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολες τις στιγμές που περνά ο κλάδος και πρόσθεσε: «νιώθουμε καλύτερα από χθες, γιατί μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τον ανασφάλιστο επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορο. Γιατί ερχόμαστε με ένα «μπάλωμα», το οποίο ελπίζω σαν πρακτική να μην αντικαταστήσει το δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να δώσουμε μία ανάσα στους Συναδέλφους μας, που έχουν στερηθεί την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Και αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι λίγοι. Μόνο από τον ΟΑΕΕ, προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο (άμεσα ασφαλισμένα και προστατευόμενα μέλη) και ο αριθμός είναι διαρκώς αυξανόμενος.»

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Ιατρικου Συλλόγου Αθηνών, της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣκαι της ΓΣΕΒΕΕ και παρουσίασε τα νέα προγράμματα της «Αποστολής», για το δύσκολο, όπως είπε χειμώνα που άρχεται και περιλαμβάνουν αύξηση των δεμάτων αγάπης στα σχολεία από 2.000 σε 4.000, δημιουργία Κέντρου για το παιδί στο Μοσχάτο, τη διανομή δωρεάν πετρελαίου σε σχολεία και ιδρύματα και τη διανομή φρέσκου γάλατος, λαχανικών και φρούτων στους πολίτες που ζουν στο όριο της φτώχειας.

Για το εγχείρημα του Κοινωνικού Ιατρείου, η Μ.Κ.Ο Αποστολή, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, υπήρξαν πολύτιμοι αρωγοί και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό, προσδοκώντας στη διαρκή στήριξή τους και στο μέλλον και σ΄άλλες συνέργιες.»

Το Παράρτημα ξεκινά τη λειτουργία του με την πρώτη βασική εκστρατεία προληπτικής ιατρικής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 από τις 10πμως τις 5μμ με τη συμμετοχή 5 διαφορετικών ειδικοτήτων παθολόγου, καρδιολόγου, παιδιάτρου και ορθοπαιδικού) στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι άνεργοι και ανασφάλιστοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι.

Όσοι εξεταστούν και χρειαστεί να κάνουν περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις, θα προγραμματιστούν για τις αιμοληψίες στις 11 Νοεμβρίου 2013 από εθελοντές βιοπαθολόγους.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις προληπτικής ιατρικής για τις 10 και 11 Νοεμβρίου 2013 τηλ +6972 702589 κάθε μέρα 10πμ – 6μμ και κάθε Τρίτη 4μμ – 7μμ στο τηλ 211 411 1590.

Ο Πρόεδρος             Ο Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας         Ο Γεν. Διευθυντής

     ΙΣΑ                                  ΓΣΕΒΕΕ                                ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Γ. Πατούλης             Γ. Καββαθάς      Ν. Σκορίνης                   Κ. Δήμτσας