ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠ0Υ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ CEBP 18-19/06/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ CEBP

18-19/06/2013 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

 Σε κλίμα ευρωπαϊκής ενότητας συνήλθε στις Βρυξέλλες η ετήσια γενική συνέλευση της CEBP ( ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ) . Την Ο.Ε.Ζ.Ε. εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Παπαδόπουλος Μάριος . Η φετινή Γ.Σ. συνοδευόταν με την εκλογή του νέου Προέδρου της CEBP κ. Jos de Notter   

από την Ολλανδία

Έντονη συγκίνηση προκάλεσε η εκδήλωση της προηγούμενης ημέρας  προς τιμή των Ευροβουλευτών και κυρίως η στιγμή που ο πρώην Πρόεδρος H. Wagener ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την συνεργασία των τόσων χρόνων και ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την προεδρία.  

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Έλληνας ευρωβουλευτής κ. Σκυλακάκης Θεόδωρος και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του τόσο για την όλη εκδήλωση όσο και για την παρουσία της Ο.Ε.Ζ.Ε.  και ταυτόχρονα της ελληνικής ζαχαροπλαστικής στην εκδήλωση. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία να επισημανθούν για άλλη μα φορά τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον. Πρέπει να επισημανθεί ότι ο κ. Σκυλακάκης είναι ένας από τους Ευρωβουλευτές μας  που συμμετέχει στην Επιτροπή Ασφάλειας και Υγιεινής των Τροφίμων καθώς και την Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Στις εργασίες της Γ.Σ. συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα της C.E.B.P.  Ενώ τα θέματα που απασχόλησαν τούς συνέδρους ήταν κυρίως η εξέλιξη στο θέμα των επισημάνσεων , η δραστηριότητα που αναπτύσσεται ενάντια  στην επιβολή του inspection fee ( τέλους επιθεώρησης) που θα πρέπει να καταβάλετε από τις επιχειρήσεις στις  ελεγκτικές Αρχές (πχ ΕΦΕΤ) , η αύξηση των πρώτων υλών και της ενέργειας ,  οι επερχόμενες μεταβολές στα ψυκτικά υγρά και οι συνέπειες που θα έχει μια τέτοια μεταβολή στη λειτουργία των επιχειρήσεων καθώς φυσικά και οι επιπτώσεις της οικονομικής νέας πραγματικότητας στις Ευρωπαϊκές οικονομίες και κυρίως στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας.

 

   

 

  

ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ ΔΑΝΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ                    Mr. WAGENER κος ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ κος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ