Ιστορικό

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (Ο.Ε.Ζ.Ε.) ιδρύθηκε  το έτος 1939.

Είναι Μέλος της Ευρωπαικής Συνομοσπονδίας Αρτοποιών και Βιοτεχνών Ζαχαροπλαστών  ( Confederation Europeenne des Organisations Nationales de la Boulangerie et de la Patisserie ,C.E.B.P),  που εδρεύει στις Βρυξέλλες και Μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Ζαχαροπλαστών  (Union Internationale de la Patisserie – Confiserie – Glagerie, U.I.P.C.G.),  που εδρεύει  στην Μαδρίτη. Επίσης είναι μέλος της  Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

 

Κάθε 2 χρόνια  γίνεται  υπό την αιγίδα της  Ο.Ε.Ζ.Ε. η έκθεση ΄΄ΑΡΤΟΖΑ΄΄ μία απο τις μεγαλύτερες εκθέσεις Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας στην Ευρώπη , με πλήθος εκθετών και επισκεπτών. Στα πλαίσια της έκθεσης που διαρκεί 5 ημέρες πραγματοποιείται και διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας με αξιόλογες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Στο δυναμικό της αριθμεί 26 Σωματεία – Μέλη από όλη την Ελλάδα. Διοικείται από 20μελές  Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των Σωματείων – Μελών.

Κάθε χρόνο διοργανώνει συνέδριο που φιλοξενείται στην πόλη του εκάστοτε  Σωματείου – Μέλους της. Τα συνέδρια  είναι τριήμερα  με μεγάλη συμμετοχή και τα αποτελέσματα  των εργασιών τους πολύ σημαντικά.

Εκπροσωπεί 9.000  Επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Εκδίδει διμηνιαίο περιοδικό με τον τίτλο ΄΄ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ΄΄ .

-Η Ο.Ε.Ζ.Ε.  βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό των Επαγγελματιών και Σωματείων – Μελών της ενημερώνοντάς τους με εγκυκλίους για θέματα που τους αφορούν.