ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ελληνική συμμετοχή στην ΄΄Fete du Pain 2017” στο Παρίσι 

 

Την πιο γλυκιά και τρυφερή πλευρά της χώρας μας  παρουσίασε ομάδα Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών που ήταν προσκεκλημένη από την Γαλλική Ομοσπονδία  Αρτοποιών.

 

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της μεγάλης και καθιερωμένης γαλλικής δράσης “Fete du pain”(γιορτή του ψωμιού) οι Έλληνες αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες  παρασκεύασαν ενώπιον πλήθους επισκεπτών ελληνικές συνταγές χρησιμοποιώντας υλικά και από την Ελλάδα. Κουλούρι Θεσσαλονίκης , καλτσούνια κρητικά , ψωμάκια με λιαστή ντομάτα και φέτα, παραδοσιακή χωριάτικη πίτα , παραδοσιακό τσουρέκι με μαστίχα και μαχλέπι, κουραμπιέδες , βουτήματα με χαρουπάλευρο και κρίθινο αλεύρι είναι μερικές από τις συνταγές που εκτέλεσε η ελληνική ομάδα και είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες της Έκθεσης.

 

Η συμμετοχή της χώρας μας ήταν ιδιαίτερα τιμητική καθώς μόνο 6 ευρωπαικές χώρες κλήθηκαν να έχουν εκπροσώπηση ενώ το κόστος μεταφοράς και διαμονής καλύφθηκε εξολοκλήρου από την Γαλλική Ομοσπονδία Αρτοποιών

Στόχος της αποστολής ήταν η προβολή της χώρας μας  μέσα από τον πλούσιο και γενναιόδωρο χώρο της αρτοποίας και της ζαχαροπλαστικής.

Η ελληνική μεικτή ομάδα που συμμετείχε στην αποστολή, οργανώθηκε από κοινού από την Ο.Α.Ε. και από την Ο.Ε.Ζ.Ε.  ένδειξη ότι μαζί οι δύο Ομοσπονδίες  μπορούν να πετύχουν υψηλούς στόχους.

Την ομάδα αποτέλεσαν οι κ.κ. Μαρίνης Γιάννης, Αδαλόγλου Ευστράτιος (ζαχαροπλάστες) Νικολαίδης Βλάσης , Καλαιτζάκης Εμμανουήλ (αρτοποιοί)  ο κ. Παπαδόπουλος Μάριος ως Αρχηγός αποστολής και ο κ. Νικολάτος Κων/νος ως εκπρόσωπος της Ο.Ε.Ζ.Ε.

 

  Η αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και τα σχόλια τόσο των διοργανωτών αλλά όσο και των επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά. Η όλη εκδήλωση καλύφθηκε από τα ΜΜΕ της Γαλλίας . Τα μέλη της ελληνικής ομάδας  έμειναν ενθουσιασμένα από την συμμετοχή τους . Την ελληνική αντιπροσωπεία τίμησε με την παρουσία της η κα Μητά Ευφροσύνη , εμπορική και οικονομική ακόλουθος  της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι , που ενθουσιασμένη από την παρουσία της ελληνικής αποστολής , δήλωσε ότι στο μέλλον ευελπιστεί να συνδιοργανώσει με τις 2 Ομοσπονδίες αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Παρίσι.

 

Για την Ελληνική Αντιπροσωπεία

 

Μάριος Παπαδόπουλος

Document-page-001  2