ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΒΕΕ

        

            

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Αριστοτέλους 46, 104 33 ΑΘΗΝΑ, Τηλ.: 210 3816600, fax: 210 3820735, www.gsevee.gr

   Γ Σ Ε Β Ε Ε

 

                                                                                                                               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Να επανεξεταστεί το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο ζητά η ΓΣΕΒΕΕ από την Κυβέρνηση και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 12/02/2016.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για «βελτιωτικές» παρεμβάσεις στο προτεινόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα των επαγγελματιών και τις ανάγκες της κοινωνίας για ένα δίκαιο, αποτελεσματικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, με αναπτυξιακή στόχευση. Μάλιστα, είναι σαφές ότι στις ελάχιστες βελτιώσεις που σχεδιάστηκαν για τους νέους επιστήμονες επαγγελματίες, δεν περιλαμβάνεται η ευρεία μάζα των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων.

Παράλληλα, οφείλουμε να τονίσουμε ότι η τακτική των διαρροών και της παρελκυστικής πολιτικής εκ μέρους  των θεσμών παράγει νέα αβεβαιότητα στην αγορά  που επιβαρύνει την οικονομία, την κοινωνία, απαξιώνει την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία.  Οι φερόμενες προτάσεις τους για νέες περικοπές σε συντάξεις  όλων των κατηγοριών θα οδηγήσουν εκ νέου σε υφεσιακά αποτελέσματα. Άραγε, για πόσο διάστημα ακόμη θα πειραματίζονται στην πλάτη της ταλαιπωρημένης ελληνικής οικονομίας με δογματικές εμμονές και τιμωρητικές λογικές;

Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί τα μέλη της και τις ομοσπονδίες να συμμετέχουν μαζικά στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12/02/2016, ενώ καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει το νομοσχέδιο στη βάση των προτάσεων που έχουμε καταθέσει.

Θέσεις ΓΣΕΒΕΕ για το νέο ασφαλιστικό