ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟ ΓΣΕΒΕΕ

                                                                                                                                                                                 ΑΠ: 24584                                                                                         

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2013

Προς:

Τοπικές & Κλαδικές Ομοσπονδίες

 

                                                                                                                           

Θέμα: Ενημέρωση για την έναρξη δράσης συνδικαλιστικής επιμόρφωσης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε επίκαιρα ζητήματα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής που αφορούν τις μικρές επιχειρήσεις.

 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ διοργανώνει για το επόμενο διάστημα σεμινάρια συνδικαλιστικής ενημέρωσης και επιμόρφωσης σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος αυτών των σεμιναρίων αποτελεί η ενίσχυση των συνδικαλιστικών στελεχών της ΓΣΕΒΕΕ με την απόκτηση γνώσεων και πληροφοριών που θα τους διευκολύνουν στην άσκηση των καθηκόντων τους σε μια πληθώρα θεμάτων που συζητιούνται καθημερινά και που αποτελούν σημαντικά πεδία πολιτικών αποφάσεων και συνδικαλιστικών διεκδικήσεων, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, η χρηματοδότηση, το διοικητικό και γραφειοκρατικό κόστος, οι εργασιακές σχέσεις κ.α..

Τις επόμενες εβδομάδες τα στελέχη του ΙΜΕ και του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ θα σας απευθυνθούν για να οργανωθούν τα σεμινάρια που θα έχουν συνολική διάρκεια 120 ώρες και θα υλοποιηθούν με τρόπο και σε ώρες που θα είναι βολικές για τους συμμετέχοντες.  Ωστόσο, όπως είναι κατανοητό, δεν πρόκειται για ένα «κλασικό» και συμβατικό σεμινάριο, αλλά για συναντήσεις συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων, κατανόησης και αξιολόγησης πολιτικών.

Η συνδικαλιστική ενημέρωση και επιμόρφωση που ξεκινά επιδιώκει την διευκόλυνση του διαλόγου που αποσκοπεί να αναβαθμίσει τη ΓΣΕΒΕΕ σε μια σύγχρονη, δυναμική και αποτελεσματική οργάνωση εκπροσώπησης των συμφερόντων των μικρών επιχειρήσεων. Σε αυτόν τον διάλογο όλοι έχουν θέση. Παλιοί ή νέοι συνδικαλιστές, εκλεγμένοι ή  οποιοιδήποτε άλλοι συνάδελφοι που έχουν όρεξη για δουλειά και συμμετοχή στα όργανα.

Όλοι, άλλωστε, συμφωνούμε ότι στην περίοδο της πρωτοφανούς κρίσης που ζούμε νέα θέματα προστίθενται και τα παλαιότερα τροποποιούνται ως προς το περιεχόμενό τους. Πολλά από εκείνα που γνωρίζαμε και συζητούσαμε για χρόνια, ως εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ ή των Ομοσπονδιών, έχουν αλλάξει. Εκατοντάδες νέοι νόμοι, υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι, αλλάζουν τα καθιερωμένα χιλιάδων επιχειρήσεων και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Στο ασφαλιστικό, το φορολογικό, τις επαγγελματικές μισθώσεις, τις εργασιακές σχέσεις, την επαγγελματική κατάρτιση, την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και δεκάδες άλλα θέματα. Αυτά ακριβώς τα θέματα αποτελούν και το περιεχόμενο των ενεργειών επιμόρφωσης. Η δική σας μάλιστα συμβολή, με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτετε, θα είναι κρίσιμη για την επιτυχία των σκοπών του σεμιναρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα κατά τόπους παραρτήματα του ΙΜΕ και του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ:

Αθήνα: Αριστοτέλους 46, τηλ. 210 8544666 (εσωτερ. 321), άτομο επαφής: Μιχαλοπούλου Γεωργία

Θεσσαλονίκη: Κωλέττη 24, τηλ. 2310 545967, άτομο επαφής: Σιωμάδης Βασίλης

Πάτρα: Πανεπιστημίου 170, τηλ. 2610 438557, άτομο επαφής: Πλέσσιας Αλέξης

Ηράκλειο Κρήτης: Βασ. Πατρικίου 11, τηλ. 2810 361040, άτομο επαφής: Σαριδάκης Βαγγέλης

Λάρισα: Καστοριάς 2α, τηλ. 2410 579876, άτομο επαφής: Καγκελάρη Βιβή

Ιωάννινα: 2ο χλμ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τηλ. 26510 44727, άτομο επαφής: Πέτση Αλεξάνδρα

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

       Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

  Γιώργος Καββαθάς                                                                        Νίκος Σκορίνης