Εγκύκλιος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

 

Α.Π :  18986

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Προς:

Τοπικές & Κλαδικές Ομοσπονδίες ΓΣΕΒΕΕ

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Θέμα: Όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα κλειστά στις 19 Οκτωβρίου 2011.

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με τα νέα μέτρα προστίθεται άλλος ένας σκληρός και επώδυνος κρίκος στην αλυσίδα που κρατά την οικονομία στην ύφεση, στην ανεργία, στην απραξία, στην έξαρση των λουκέτων και οδηγεί σε γενικευμένη φτωχοποίηση.

 

Τα νέα μέτρα σε συνδυασμό με αυτά του μεσοπρόθεσμου οδηγούν τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους και τους εργαζόμενους στις μικρές επιχειρήσεις σε οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίηση.

 

Οφείλουμε να αντιδράσουμε μαζικά. Να κινητοποιήσουμε τα μέλη των Σωματείων και Ομοσπονδιών. Να προετοιμαστούμε με συγκεντρώσεις και συνελεύσεις των Ομοσπονδιών για να:

συμμετέχουμε στην γενική κινητοποίηση στις 19 Οκτωβρίου 2011.  ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα ΚΛΕΙΣΤΑ στις 19 Οκτωβρίου.

 

ΜΟΝΟ με συνοχή και μαζικότητα μπορούμε να στείλουμε μήνυμα στους σωστούς αποδέκτες.

 

Να διεκδικήσουμε όχι μόνο την ανατροπή των μέτρων, αλλά και πολιτικές που θα στρέφουν την προσοχή τους στην βάση της αναπτυξιακής πυραμίδας που αποτελείται από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Αυτές που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, πλούτο και ανάπτυξη. Οι μικρές επιχειρήσεις είναι οι πραγματικές μηχανές παραγωγής θέσεων εργασίας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μόνο έτσι θα αντιμετωπιστεί η επικίνδυνα διογκούμενη ανεργία και  ύφεση.

 

Ανεργία που οδηγεί σε κατάρρευση τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τα ταμεία κοινωνικής στήριξης, αλλά και τις επιχειρήσεις (μικρές και μεγάλες) στο μαρασμό και στο κλείσιμο. Ενώ παράλληλα πολλαπλασιάζει τις δαπάνες του Κράτους και μειώνει τα έσοδά του. Αν δεν σπάσει αυτός ο καταστροφικός φαύλος κύκλος θα οδηγηθούμε σε οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

 

Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε στις 21 Σεπτεμβρίου 2011 να καλέσει όλες τις Τοπικές και Κλαδικές Ομοσπονδίες να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις, ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για μια μαζική, ενωτική και αντάξια της δυναμικής τους κινητοποίηση, στις 19 Οκτώβριου 2011. Ημέρα κινητοποιήσεων που έχει επιλεγεί και από την ΓΣΕΕ.

Χωρίς φυγόκεντρες κινήσεις και συγκεντρώσεις που αδυνατίζουν τη δυναμική και τα αιτήματα του κοινωνικού και οικονομικού στρώματος που εκπροσωπούμε.

 

Θα συνεργαστούμε και με την ΕΣΕΕ σε κεντρικό επίπεδο και με τους Τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους στην περιφέρεια.

 

Στην προσπάθεια να επικοινωνήσουμε και πληροφορήσουμε και την ευρύτερη κοινωνία θα υπάρξουν και τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μηνύματα της ΓΣΕΒΕΕ.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                            ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΡΙΝΗΣ