Παραγωγή και διάθεση παγωτού


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – Τμήμα Ελεγχων Επιχειρήσεων Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης

Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2 11526

Πληροφορίες: Ο.Διαμαντόπουλος

Τηλέφωνο: 210-6971566 FAX 210-6971501

E- mail:odiamantiopoulos@efet.gr

Θέμα: «Παραγωγή και διάθεση παγωτού».

Σε απάντηση ερωτημάτων που δέχτηκε η υπηρεσία μας σας διευκρινίζουμε τα εξής: Εργαστήρια τροφίμων που υπόκεινται στις απαιτήσεις του άρθρου 52 της Αιβ/8577/83 και παράγουν είδη ζαχαροπλαστικής και παγωτό μπορούν να τροφοδοτούν πρατήρια ή πελάτες τους. Σημειώνουμε ότι για την παραγωγή παγωτού η επιχείρηση θα πρέπει να εισκομίζει και να χρησιμοποιεί μεταποιημένο (παστεριωμένο) γάλα (σε σκόνη ή υγρή μορφή). Σε αντίθετη περίπτωση (χρήσης μη μεταποιημένου γάλακτος) υπάρχει απαίτηση για τήρηση των προβλεπόμενων του κανονισμού 853/2004 και η επιχείρηση για να μπορεί να παράγει θα πρέπει να διαθέτει κωδικό αριθμό έγκρισης.

Ο Αντιπρόεδρος ΔΣ του ΕΦΕΤ

Τιμολέων Ράλλης, Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ

Πίνακας Διανομής:
1) Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαστηριών Ζαχαροπλαστικής Ελλάδας Εμμ. Μπενάκη 16 Αθήνα.

2) Σύνδεσμος Καταστημάτων Ζαχαροπλαστικής Αθήνας και προαστίων

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο