Ενημέρωση Σχετικά με την Περιεκτικότητας Κουμαρίνης στα Τσουρέκια

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2021

Αρ. Πρωτ. : 62

Προς

Σωματεία – Μέλη της ΟΕΖΕ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (επισυνάπτεται

Xαρακτηρισμός δειγμάτων τσουρεκιών που περιέχουν κουμαρίνη, ως μη ασφαλών και επιβλαβών για την υγεία.:

΄΄Κάθε δείγμα εκλεκτού αρτοσκευάσματος τύπου «ΤΣΟΥΡΕΚΙ», το οποίο βρίσκεται να περιέχει κουμαρίνη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη του ανώτατου επιτρεπόμενου επιπέδου, όπως αυτό τίθεται στον κανονισμό (ΕΚ) 1334/2008, εφόσον έχει χαρακτηρισθεί ως ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ σε σχέση με τα οριζόμενα στο Παράρτημα ΙΙΙ του ανωτέρω κανονισμού (ΕΚ) 1334/2008, χαρακτηρίζεται ως ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ και ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΄΄

Σύμφωνα με την (ΕΚ) 1334/2008 (επισυνάπτεται) το ποσοστό της κουμαρίνης στα τσουρέκια πρέπει να είναι 15 mg/kg.

Η Ομοσπονδία μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σχετικά,  ωστόσο προς ώρας ισχύει αυτό.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΛΥΚΟΣ

Ενημέρωση Σχετικά με την Περιεκτικότητας Κουμαρίνης στα Τσουρέκια

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο