Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2021
Αρ. Πρωτ. : 62
Προς
Σωματεία – Μέλη της ΟΕΖΕ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (επισυνάπτεται)
Xαρακτηρισμός δειγμάτων τσουρεκιών που περιέχουν κουμαρίνη, ως μη ασφαλών και επιβλαβών για την υγεία.:
΄΄Κάθε δείγμα εκλεκτού αρτοσκευάσματος τύπου «ΤΣΟΥΡΕΚΙ», το οποίο βρίσκεται να περιέχει κουμαρίνη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη του ανώτατου επιτρεπόμενου επιπέδου, όπως αυτό τίθεται στον κανονισμό (ΕΚ) 1334/2008, εφόσον έχει χαρακτηρισθεί ως ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ σε σχέση με τα οριζόμενα στο Παράρτημα ΙΙΙ του ανωτέρω κανονισμού (ΕΚ) 1334/2008, χαρακτηρίζεται ως ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ και ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΄΄
Σύμφωνα με την (ΕΚ) 1334/2008 (επισυνάπτεται) το ποσοστό της κουμαρίνης στα τσουρέκια πρέπει να είναι 15 mg/kg.
Η Ομοσπονδία μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σχετικά, ωστόσο προς ώρας ισχύει αυτό.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΛΥΚΟΣ